Töissä voi sattua kaikenlaista. Pelkästään Suomessa tapahtui yli 138 000 tilastoitua työtapaturmaa vuonna 2017. Tämä ei ole ikävää vain tapaturmien uhreille. Onnettomuuksien ja työperäisten sairauksien aiheuttamat seuraamuskustannukset ovat yhtiölle ja myös sosiaalihuollolle huomattavat. Käsitteitä ”työsuojelu” ja ”työturvallisuus” käytetään usein synonyymeina, ja niiden tavoite on myös lopulta sama: sellaisten ennalta ehkäisevien toimenpiteiden, välineiden ja menetelmien kehittäminen, joiden avulla työntekijöitä voidaan suojella työpaikan terveysriskeiltä. Jos hätätilanne kuitenkin syntyy, hätäsuihkut, palosammuttimet ja ensiapusarjat auttavat ongelman nopeassa poistamisessa.
Töissä voi sattua kaikenlaista. Pelkästään Saksassa vuonna 2016 tapahtui 877 000 työtapaturmaa. Tämä ei ole ikävää vain tapaturmien uhreille. Onnettomuuksien ja työperäisten sairauksien aiheuttamat seuraamuskustannukset yrityksille ja myös sosiaalihuollolle ovat huomattavat. Käsitteitä ”työsuojelu” ja ”työturvallisuus” käytetään usein synonyymeina, ja niiden tavoite on myös lopulta sama: sellaisten ennalta ehkäisevien toimenpiteiden, välineiden ja menetelmien kehittäminen, joiden avulla työntekijöitä voidaan suojella työpaikan terveysriskeiltä. Jos hätätilanne kuitenkin syntyy, hätäsuihkut, henkilösuojaimet, palosammuttimet ja ensiapupakkaukset auttavat.
Tuotantoa harjoittavien yritysten työntekijät altistuvat lukuisille potentiaalisille onnettomuusriskeille, jotka syntyvät usein arkitilanteissa ja rutiinitoimenpiteiden aikana. Soveltuvat tuotteet auttavat perustavalla tavalla työpaikkojen ennalta ehkäisevässä onnettomuuksilta suojautumisessa. Ihmisiä suojattaessa ensimmäinen toimenpide on henkilökohtaiset suojavarusteet. Henkilösuojaimia käytetään suoraan kehoa vasten. Näihin kuuluvat muun muassa hengityssuojain, suojakypärä, suojalasit ja kuulosuojaimet. Vaarallisia aineita kuljetettaessa myös VAK-varusteita on kuljetettava mukana. Näiden suojatoimenpiteiden lisäksi on olemassa joukko tuotteita epäsuoraan työsuojeluun. Tässä yhteydessä on myös mainittava liikennereittien eristäminen esteillä ja törmäyssuojilla tai liikenneturvallisuustuotteet samoin kuin lattiapäällysteet tai ilma- ja imutekniikka.
Erittäin moninainen työsuojelu- ja työturvallisuusaihepiiri tuo mitä erilaisimpia vaatimuksia ja tehtäviä nykypäivän työarkeen. Vaarallisten aineiden vastuuhenkilöt, ympäristönsuojelun vastuuhenkilöt, palosuojauksen ja paloneston asiantuntijat: näihin tehtäviin kelpaavat usein vain kyseiseen tehtävään erikoiskoulutetut henkilöt. Työnantajan etu on, että nämä henkilöt löytyvät pääasiassa työvoimasta. Ammattikoulutusohjelmilla, koulutuksilla ja seminaareille työntekijät saavat välttämättömät pätevyydet täyttääkseen lakisääteiset määräykset tällaisten töiden suorittamiseen. Tähän kuuluvat esimerkiksi
Tavoitat meidät arkisin klo 8-16 numerosta 020 735 4960 tai myynti@denios.fi.
Tarkemmat yhteystietomme löydät täältä.